Byt inte fönster i onödan

Du kikar ut genom fönstret i villan. Glaset är inte klart. Snarare lite mjölkvitt.

Hus från 70 eller 80-talet?

Har du isolerglas från -70-80-talet är det troligen fukt och smuts mellan rutorna. Det är dock både enkelt och kostnadseffektivt att åtgärda. Utan att man behöver byta hela fönstret.

På fackspråk heter det att isolerglaset blivit punkterad när det trängt in fukt och smuts mellan isolerglasen.

– Det som har hänt är att förseglingen/limmet av rutorna gett vika. Fukten som trängt in blir kvar och det börjar bli allt vanligare på isolerglas i hus byggda på 70- och 80-talet.

Vad kostar det att byta isolerglas?

Att byta fönster i en villa kostar massor. Och det går att undvika. Förutsatt att bågarna är fräscha, vilket de oftast är på dessa hus. Istället byter vi bara ut den glaskassett som sitter infäst i fönsterbågen. Det blir lika bra som nya fönster, men kostar långt under halva priset jämfört med ett helt fönsterbyte.

Vad är ett isolerglas egentligen?

Ett modernt fönster består idag av isolerglas. Tekniken innebär att hermetiskt försluta två eller tre glas till en förseglad kassett. Därmed skapas ett mellanrum mellan glasen, innehållande luft eller gas, vanligtvis argongas. Detta hålls samman av distanslister och försegling. Därmed skapas en isolerande effekt.

Isolerglasets oändliga kombinationer

Vidare kan dessa glas kombineras med andra funktionsglas i det näst intill oändliga. Denna utveckling har möjliggjort den byggnation vi sett de senaste 15–20 åren, där man i allt högre grad använt sig av glas i fasader och tak. Vi kan erbjuda en stor variation av isolerglaskombinationer för såväl nybyggnads som reparationsmarknaden.

Teknisk utveckling på glas

Den tekniska utvecklingen på isolerglas har som nämnts utvecklats enormt sedan 70-talet. Därför är det läge att också titta på de nya typer av isolerglas som nu finns på marknaden. Exempelvis att använda glas med metallbeläggningar (exempelvis solskydd och energiglas) för att uppnå riktigt tillfredställande U-värden och solskyddsfunktion. Vidare kan man skapa säkra isolerglas med säkerhetsglas eller skyddsglas, vilket kan möjliggöra nyttjandet av helglasade väggar och fasader.

Passa på att uppgradera glaset, det märks på driftskostnaderna. Med rätt energiglas kan u-värdet i de flesta fall halveras vilket betyder en betydligt förbättrad isolerande effekt.

Tillval utöver glasen

Isolerglas kan vidare fås med exempelvis färgad distanslist eller mellanliggande spröjs, dvs inbyggda spröjs i isolerglaset. Kika gärna in till vårt showroom för att se effekt. Riktigt snyggt och praktiskt.

ROT-avdraget

ROT-avdraget på 30% av arbetskostnaden går att använda för isolerglasbytet.

Kontakta oss

Så har du isolerfönster som du inte tycker du kan få riktigt klara kontakta oss. Offerten på isolerglasbytet är kostnadsfri och mätning görs på plats hos kund. Vi kommer att göra allt vi kan för att dina rutor ska vara fräscha och energibesparande igen.

| Borlänge Bil o Byggnadsglas AB - Orgnr: 556796-2518 |

| Borlänge Bil o Byggnadsglas Entreprenad AB - Orgnr: 559086-5555 |

Kontakta oss via telefon
Kontakta oss på 0243-180 08