När man öppnade på våren 2015 behöll man de stora treglasfönster från den tidigare butikslokalen. Tanken var att behålla den ljusa och luftiga känslan där inne. Men för att profilera stället och få den särskilda stilen att synas ända ut, gjordes tryck på alla de befintliga rutorna.

– Vi är väldigt nöjda, berättar ägaren. Det är väldigt ljust och trevligt, det var så vi ville ha det. Om man tittar sig omkring i Falun så är det väldigt mycket pubar som är ganska mörka och känns lite instängda. Den här skiljer sig från dem genom att vara öppnare och vi gillar verkligen det.

Treglasfönster har ett lägre u-värde än till exempel tvåglasfönster och isolerar bra. Det gör att den varma känsla bokstavligt talat stannar inne trots att lokalen har många stora fönster. Dessutom spar det förstås energi.

Ännu en fördel med treglasfönster är att det också minskar bullernivån. Eftersom restaurangen ligger mitt i en korsning skulle ljuden från den levande gatan kunna vara störande för matgästerna.

 

En fördel med treglasfönster är att det också minskar bullernivån.

 

På restaurangens södra sida har fönstren helt bytts ut, till specialbyggda öppningsbara rutor. Rutorna är enkla att skjuta upp och det öppnar då hela väggen mot gatan. Sommartid förlängs restaurangen på det viset med en terrass som sitter direkt ihop med inomhusdelen. Inför nästa säsong planeras att göra likadant med fler rutor för att göra den uppskattade terassen ännu lite rymligare.

– Folk vill ju sitta ute på sommaren, och på det här viset får också inomhusgästerna känslan av terassen. Vi ville ha in mer färg och ljus, utan att för den skull förlora den mysiga känslan. Och det tycker vi att vi har lyckats med. Inredningen jobbar fint tillsammans med glaset, förklarar ägaren till Ferrys Bistro.

Berätta om dina behov

| Borlänge Bil o Byggnadsglas AB - Orgnr: 556796-2518 |

| Borlänge Bil o Byggnadsglas Entreprenad AB - Orgnr: 559086-5555 |

Kontakta oss via telefon
Kontakta oss på 0243-180 08